SERVEIX TENIR UN VERITABLE REREFONS?

 

Partim d’uns principis basics heretats dels pensadors més influents de la primera meitat dels s.XX. Premisses com “la casa ha d’agaradar a tothom” de LOOS, “l’arquitectura és la voluntat d’una època” de MIES o els  criteris d’ordre, eficàcia i utilitat impulsats per Le Corbusier fins al punt de veure la casa com “una machine à habiter” van marcar un abans i un després en la forma d’entendre el concepte d’habitatge.

No obstant, la societat pateix una constant evolució, i juntament amb aquest fenòmen, apareixen, contínuament, noves necessitats a resoldre que anteriorment ni ens haguéssim plantejat. Noves formes d’entendre els espais, d’interpretar el món on vivim, i, principalment, la ciència i la tècnica, són els encarregats de solventar-ho.

Per molts corrents de pensament i interpretació que apareguin, no hem d’oblidar mai quin és el veritable rerefons. Tots aquells pensadors ens van proporcionar una base irrefutable que hem d’acollir en les nostres vides per tal d’avançar en l’arquitectura, avançar com a pensadors, és a dir, avançar com a persones.

Creiem que sense ells i sense les seves premisses ara no estaríem parlant com parlem, no estaríem projectant com projectem ni tampoc estaríem disfrutant de l’arquitectura com ho fem.

 

"TENIA UNA CALIGRAFIA MIESIANA"

P. Empezó siendo muy miesiano, cartesiano. Y en sus últimas viviendas parece haberse soltado. ¿¿Qué le ha hecho cambiar??

Entrevista completa

 

 

Exposició MUNTAR/GRAPAR/PLEGAR al Disseny Hub de Barcelona

 

 

L’exposició "Muntar/grapar/plegar", que s’inaugura avui al Disseny Hub Barcelona (antic museu del tèxtil i la indumentària), dóna a conèixer la trajectòria d’unes setanta petites revistes d’arquitectura aparegudes en diferents ciutats del món entre els anys seixanta i setanta.

Veure més

 

  Veure noticia 1

 

MIES VAN DER ROHE FA HABITABLE L'ESPAI

La Fundació Pedro Barrié de la Maza va presentar l'exposició, organitzada per el Vitra Design Museum; Arquitectura y diseño. La mostra analitzava la relació entre l'arquitectura i el disseny a través de tres obres de Mies van der Rohe, aquestes van donar nom a algunes de les peçes de mobiliari més memorables, i en aquest breu període (1927-30) quan es va consolidar l'arquitectura moderna, deixant de ser una aproximació experimental. 

Veure notícia 2

 

         I TU QUE EN PENSES?

                   clica aquí