2009 és l'any del centenari del futurisme i per aquest motiu es celebren diferents exposicions arreu del món. Serà un atractiu turístic més per a les ciutats que dediquen sales dels seus museus a l'explicació del moviment i al retorn del debat sobre les idees que defensava.

 

 Marinetti mor en un accident de cotxe”

“Futurista per excel·lència, pres de les seves idees, ha mort en un accident de cotxe. La voluntat d’innovar i de posar la societat al nivell de l’evolució tecnològica, l’ha portat a un final conseqüent amb l’estil de vida que volien proclamar”

Aquesta notícia és tan sols un teòric exemple del que podria haver donat de si la mort d’un futurista com Marinetti, el qual defensava l’aplicació de la tècnica i el moviment per tal de millorar la sensibilitat i la vida dels homes del moment. La velocitat en que volien desenvolupar-se i desenvolupar el seu entorn era massa ràpida com perquè les seves idees quedessin a les ments de la societat del moment. Què hauria passat si haguessin aconseguit deslliurar la societat de la tradició? Si no haguessin desenvolupat les seves idees probablement l’arquitectura i l’art del segle XXI no serien com són. Si traspassem aquesta pregunta al nostre temps la podríem aplicar a la problemàtica actual: què passarà si no apliquem les noves tecnologies i les energies renovables a la nostra quotidianitat? Quines seran les conseqüències que patirem en un futur?

El raonament futurista es planteja com una renovació sistemàtica d’idees a aplicar a la vida diària. La societat evoluciona a un ritme trepidant: canvi constant. El turisme, el comerç, el nou màrqueting, la publicitat, el transport, la contaminació, l’habitatge, les famílies, Internet, les noves empreses són exemples dinàmics, en tots els sentits, que necessiten una nova reflexió vers el futur i les condicions que ens permetran adaptar-nos al canvi constant.