Rogers va fer un comentari que portava a la reflexió sobre diversos temes. Va comparar el model de ciutat britànica amb l'espanyola. Ell va dir que a Anglaterra no hi ha cap ciutat important apart de Londres. En canvi a Espanya tenim més ciutats amb més població i creixement econòmic. Malgrat que cap de les ciutats espanyoles arribin a la població i creixement de Londres.

També va esmentar la importància de un transport públic adient per el país. A Espanya, França, Alemanya,... ja ha arribat l'alta velocitat, en canvi a Anglaterra no. El fet que tinguem una correcte red ferroviària fa que la ciutat creixi radialment i es puguin ajuntar amb els altres suburbis.

També un tema que li preocupava a Rogers era el canvi climàtic i com devien actuar els edificis. Tots els seus projectes paren molta atenció amb els tancaments, refrigeració, calefacció, ventilació natural... (tret del brutalisme)

Després dos dels seus socis van començar a comentar projectes que ha fet per arreu del món i Espanya, es va detenir molt amb els projectes que ha fet a Barcelona (Hotel Hesperia a Castelldefels, Plaça de toros Arena). Per últim va comentar una de les seves obres més conegudes. El Centre Pompidou a París.

Quan va acabar la conferència el expresident Maragall, que manté una gran amistat amb el Rogers, va fer un discurs explicant la importància de l'arquitectura de Rogers per a Barcelona. També va intervenir el cònsol britànic i el director del CaixaForum.

Un cop dins de la exposició ell va fer un comentari de cada un dels projectes. Sobretot va fer un extens explicació sobre la plaça de toros Arena, que està en construcció, i el centre Pompidou.

 

 

 

 

  Nosaltres i Richard Rogers