Avui en dia la nova arquitectura està interrelacionada amb la idea de futurisme, l’arquitectura és un dels millors elements per crear una visió emocionant del futur. Els edificis tenen el poder de suggerir com el món podria ser en els anys vinents, tenen la capacitat de fer immersa al espectador de tal manera que perd el present i l’ara, transportant-lo a una realitat alternativa. 


Tot hi això, el futurisme s’està convertint en un moviment amb una intenció directa d’influir sobre l’espectador, una idea de crear edificis innovadors fàcils de recordar i associar amb una ciutat. Així doncs, es pot relacionar el futurisme amb el turisme ja que aquell està orientat totalment a projectar una postal visual en la ment de cada persona per referir-se a cada ciutat.

En una primera fase del desenvolupament de les ciutats les obres arquitectòniques tenien la finalitat de donar un servei privat o públic als ciutadans, això a evolucionat com a conseqüència del desenvolupament del turisme a nivell global que ha generat la necessitat de les ciutats d’entrar en una competència identitària, amb això vull dir, que les ciutats busquen elements diferenciadors unes de les altres per atraure en elles nous turistes que les visitin, això a provocat el desenvolupament potser inclús exagerat de l’arquitectura monumental.

Després d’analitzar aquest moviment jo hem pregunto, realment aquests edificis cobreixen les necessitats del ciutadà? estan projectades amb una idea de funcionalitat o tan sols és monumental? Hi ha una relació proporcional entre el pressupost i la utilitat? Els pressupostos públics poden finançar aquest edificis en èpoques de crisis? I la darrera pregunta seria; és sostenible?